Netflix testeaza o functie care percepe taxa pentru partajarea contului tau

0 Comments

Daca imparti parola de la contul de Netflix cu prietenii sau cu familia, ei bine, ar trebui sa stii ca acele zile pot fi numarate. In cursul zilei de miercuri, gigantul de streaming a dezvaluit o noua functie pentru a nu mai permite persoanelor care nu locuiesc impreuna sa foloseasca acelasi cont cum era inainte, cand puteai sa-ti imparti contul cu cativa tovarasi si va combinati toti sa platiti abonamentul lunar. Aparet, usurința de a te conecta la Netflix a „creat o oarecare confuzie cu privire la momentul si modul in care Netflix poate fi partajat”, a declarat Chengyi Long, director pentru inovarea produselor Netflix, intr-o postare pe blogul oficial al companiei. „Ca urmare, conturile sunt partajate intre gospodării – influentand capacitatea noastra de a investi in televiziuni si filme noi grozave pentru membrii noștri”.

Long a spus ca compania sa lucreaza la un program care le-ar permite membrilor sa-si partajeze conturile in afara gospodariei lor „usor si in siguranta, platind, in același timp, putin mai mult”. Pentru ca nu le convine nici lor sa se bucure de un cont 5 persoane care sa faca cheta pentru a plati abonamentul lunar, mai ales cand asta inseamna automat faptul ca vor lua mai putini bani. Si se pare ca in urmatoarele cateva saptamani, aceasta functie la care lucreaza cei de la Netflix va fi testata in Costa Rica, Chile si Peru. Mai are pana este implementata toatal, ca sa nu mai zic ca in Romania nu pare ca va ajunge prea curand, totusi este o situatie destul de ingrijoratoare pentru cei care vor sa-si imparta contul cu prietenii si, astfel, sa plateasca o suma semnificativ mai mica pentru a avea parte de filme oricand isi doresc ei. Abonatii de la planurile standard si premium ale Netflix vor putea adauga subconturi „Membru suplimentar” pentru pana la doua persoane suplimentare cu care nu locuiesc, pentru echivalentul a 3 dolari in Costa Rica si Chile și aproximativ 2,10 dolari in Peru. De mentionat si faptul ca fiecare subcont va avea propriul profil si propria parola.

Pentru a facilita schimbarea, abonatii tuturor planurilor pot permite persoanelor care isi impart contul in momentul de fata sa-si transfere profilurile, fie intr-un cont nou, fie intr-un subcont. Pentru ca da, cei de la Netflix vad atunci cand un cont este conectat in mai multe locuri iar fiecare subcont este de pe alt dispozitiv si s-au saturat sa permita astfel de lucru care nu le aduce banii la buget. Un purtator de cuvant al Netflix a declarat pentru publicatia americana CNET ca programul a fost conceput pentru a aborda „partajarea persistenta a conturilor intre gospodarii”, ceea ce pentru ei reprezitna o problema majora, ce trebuie rezolvata urgent pentru ca ei sa progreseze. Nu e ca si cum ar fi locul 1 incontestabil la capitolul serviciu de videostreaming si ar avea sute de milioane de utilizatori in intreaga lume. In orice caz, persoanele care doresc sa-si foloseasca propriul cont departe de casa pot face in continuare acest lucru, dar li se poate cere sa confirme dispozitivul cu un cod de verificare.

Nu este clar daca sau cand va aparea noua functie in SUA, dar apoi in Romania. Conform anunțului Netflix, „Vom lucra pentru a intelege utilitatea acestor doua functii pentru membrii din aceste trei tari inainte de a face schimbari oriunde altundeva in lume”. Poate pentru ca in acele trei tari este ceea mai mare problema referitoare la acest schimb de conturi intre utilizatori.

In 2021, Netflix a crescut la 221,8 milioane de abonati, o crestere cu aproape 10% fata de anul precedent. Numai în al patrulea trimestru a obtiut 8,3 milioane de abonati noi, doar putin in afara obiectivului de 8,5 milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *