Scolile si politia avertizeaza copii din SUA in privinta amenintarilor pe TikTok

0 Comments

Fenomenul school shooting in America este unul dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta tara atunci cand vine vorba despre domeniul educational. O problema care, deseori, este cauzata de bullying (hartuirea repetata a unei persoane de catre unul sau mai multi indivizi) sau cateodata de simplul fapt ca un elev s-a jucat prea mult Counter Strike si Call of Duty si nu mai face diferenta intre joc si realitate. Astfel incat atunci devine parte din joc sa iti impusti colegul de banca. Si pe cel din cealalta banca. Si, in general, toata scoala… In orice caz, fenomenul a prins o amploare mult mai mare de cand cu internetul, desi un copil care vrea sa inceapa un mosh pit la el in scoala nu va anunta public pe retelele de socializare acest lucru decat in doua conditii: vrea sa atraga atentia asupra lui sau politia la usa parintilor. Deobicei, pachetul e complet. Desigur, unde vedem mai multe amenintari de school shooting decat pe TikTok, o platforma care este foarte relaxata in ceea ce priveste continutul extremist de orice fel, avand in vedere cati nationalisti albi si anti-vaccinisti au facut o noua casa din platforma pe care isi raspandesc propaganda. Pentru ca da, atunci cand nu ai parte de clipuri cu dansuri din Fortnite si lip syncing oribil pe o melodie comerciala, iti apar copiii cu glock-uri de jucarie amenintand cu masacre la scolile la care studieaza, sau extremisti incercand sa arunce cu noroi in celelalte rase. Lumea este un loc minunat, in special atunci cand vine vorba despre internet. 

Agentiile de aplicare a legii si districtele scolare din Statele Unite au spus ca au luat la cunostinta postari anonime pe TikTok, potrivit carora presupuse impuscaturi in scoli ar avea loc pe 17 decembrie, dar au concluzionat ca amenintarea nu este credibila. Pentru ca, dupa cum spuneam si mai sus, un copil care chiar vrea sa treaca la fapte nu o sa se posteze niciodata pe TikTok unde il poate vedea lume si poate deveni viral cu mult timp inainte sa poata actiona asupra amenintarilor respective. Ma rog. Presupusele amenintari au determinat districtele scolare din intreaga tara sa ia măsuri de precautie. Departamentele de politie din toata tara au spus, de asemenea, ca vor supraveghea mai atent scolile decat o fac de obicei. Asta dupa ce au aparut zvonuri conform unor amenintari in online, insa nu s-au gandit niciodata sa inaspreasca securitatea in momente in care school shooting-urile chiar erau un fenomen care se intampla la orice pas. 

In Glenview, Illinois, Departamentul de Politie din Glenview a declarat ca este „constient de o amenintare care circula pe retelele de socializare cu privire la impuscaturi si amenintari cu bomba in fiecare scoala” la nivel national. A spus ca nu exista nicio „informatie credibila” ca amenintarea este legata de o scoala din Illinois. Purtatorul de cuvant al politiei din Glenview, Sgt. Joel Detloff, a spus ca departamentul nu a mai avut niciun alt punct de referinta in afara postarii pe retelele sociale. Si intr-un fel este tragi-comic cum o simpla astfel de amenintare poate pune fortele de ordine in garda in halul asta. Oficialii din districtul scolar Tooele din Utah au declarat ca a luat cunoștinta de o „tendinta la nivel national a elevilor de a publica amenintari cu privire la violenta cu arme de foc in scoli pe retelele de socializare”. Amenintari care de cele mai multe ori nu s-au materlizat. Iar respectivii au fost lasati in pace in loc sa fie consulati de catre un psiholog. 

„Credem ca a aparut cu TikTok, dar au mai fost si pe Instagram si Facebook”, au spus oficialii districtului intr-o postare pe tema acestui subiect. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *