Cum sa iti dezinfectezi telefonul?

0 Comments

Noul virus, corona, a adus panica in foarte multe tari, dar este foarte important sa respectam regulile de igiena, sa ne spalam pe maini timp de 20 de secunde si sa dezinfectam suprafetele. Din pacate un virus poate rezista pana la 9 zile pe o suprafata, printre care poate rezista atat chiar si pe telefonul tau. Chiar daca credeai ca telefonul tau este unul curat, ei bine spre nefericirea ta, tin sa te anunt ca toate telefoanele sunt pline de microbi si germeni, fapt pentru care trebuiesc dezinfectate. De aceea, in randurile de mai jos vom vedea care sunt cele mai bune metode de dezinfectare a telefonului si ce trebuie sa utilizam pentru acest proces.

Cei care au un telefon Iphone, saptamana aceasta compania Apple a raspuns unei solicitari si a spus ca se pot folosi servetele dezinfectante si pentru telefoane. Ei recomanda  servetele precum Clorox sau cele care au 70% alcool. Spre deosebire de Apple, compania Samsung inca nu a raspuns acelei solicitari. 

Dar este de retinut ca nu toate metodele sunt folositoare, adica doar daca iti curata telefonul nu inseamna ca in timp nu ti-l va deteriora, de aceea trebuie sa fim foarte atenti la ce solutii si substante folosim pentru a-l curata. 

Urmarind recomandarile de mai jos vei afla care sunt cele mai bune metode de dezinfectare si de indepartare a urmelor de praf, nisip, scame si chiar machiaj. 

Daca te gandeai ca alcoolul este cea mai buna metoda de dezinfectare, nu este. Poate duce la indepartarea foliilor oleofobe si hidrofobe care ajuta sa nu patrunda apa sau uleiul si poate sa deterioreze ecranul. Daca ti-e frica totusi sa utilizezi servetele dezinfectante poti sa apelezi la PhoneSoap, care este o lumina UV care distruge 99,99% din germeni si bacterii.

Cel mai eficient mod de curatare este cu ajutorul unei carpe microfibre si a apei distilate. Se stropeste carpa microfibra si se sterge telefonul pe toate partle. Atentie, nu se stropeste direct pe telefon. 

Pentru indepartarea nisipului si a scamelor se utilizeaza banda Scoth. Se aseaza sau roteste de-a lungul marginilor si a difuzorului. Pentru gaurile mai mici se foloseste o scobitoare . 

Daca ai machiaj si vei sa efectuezi un apel, machiajul va ramane pe telefon. Dar daca tu te demachiezi asta nu inseamna ca trebuie sa demachiezi si telefonul. Din cauza unor substante chimice folosite in demachiant telefonul poate fi deteriorat. De aceea se recomanda demachiantul pentru telefon, Whoosh. Compania spune ca este sigur pentru toate tipurile de ecrane si nu contine alcool, amoniac sau clor. Se poate folosi si o carpa microfibra pe care sa o speli dupa utilizare. 

Asadar, nu doar mainile tale trebuiesc curatate si telefonul tau trebuie si in randurile anterioare am prezentat cele mai bune metode de dezinfectare care nu iti afecteaza telefonul. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *