Dell a anuntat noile sale laptopuri de 15 inci, cu 5G si inteligenta artificiala

0 Comments

Dell este una dintre companiile care isi doresc sa se mentina relevante in productia de laptopuri prin a implementa cele mai noi tehnologii in dispozitivele sale. Compania americana isi extinde seria de sisteme portabile de pe segmentul de business cu Dell Latitude 9510. Cu linia entry-level Latitude 3000, gama medie Latitude 5000 și linia high-end Latitude 7000 devenind destul de aglomerate, cei de la Dell au decis ar fi timpul pentru o schimbare. Adica, sa introduca inca un model in venerabila sa familie Latitude. Numita seria Latitude 9000, aceasta va fi acasa la cele mai noi laptopuri de afaceri ale companiei Dell, cu accent atat pe design-uri ultra-subtiri, cat si pe cele mai noi tehnologii hardware. Aparent, noul dispozitiv urmeaza sa fie ”cel mai inteligent PC de 15 inci cu inteligenta artificiala integrata.” Ca sa nu mai mentionez si faptul ca este cel mai mic si mai usor laptop ultra-premium de 15 inci destinat segmentului business cu cea mai mare autonomie. 

Noua serie de laptopuri Latitude 9510 cu diagonala de 15,0 inci va incepe cu doua modele: unul clamshell si celalalt convertibil. Ambele modele vor avea functii asemanatoare cu optiunile lor de port, procesoare Comet Lake-U cu vPro, tastatura si actualizare. Principalele diferente constau in display-ul lor, camera web si conectivitatea WAN; clamshell-ul va prezenta un panou mat, in contrast cu cel lucios al modelului convertibil, in timp ce acesta din urma va avea mai putine optiuni in ceea ce priveste confidentialitatea cu camera web. Doar modelul convertibil va avea suport 5G, prin eSIM sau SIM detasabil. Conectarea rapida, care a debutat la inceputul acestui an pe Latitude 7400, va fi standard pe ambele modele Latitude 9510.

In orice caz, Dell are multe promisiuni in legatura cu acest model. Una dintre ele este aceea ca bateria laptopului va rezista in jur de 30 de ore. Dupa cum am spus si mai sus, noul laptop va fi disponibil in mai multe configuratii si nu la un pret cine stie ce accesibil. Pentru ca valoarea de 30 de ore sa fie posibila, exista anumite mecanisme de inteligenta artificiala pe partea de software integrate in aplicatia Dell Optimizer care sa prelungeasca durata de viata a bateriei. Asta pentru ca nu exista, inca, o baterie cu o capacitate suficient de mare pentru un laptop cu o astfel de durata de viata. Sunt mecanisme care iti invata aplicatiile pe care le folosesti cel mai des sa concentreze resursele hardware doar pe buna lor executie. Pentru ca sunt o multime de aplicatii sau programe care sustin astfel de aplicatii si programe mai putin relevante. 

Acestea sunt alimentate de catre procesoare Intel Core de generatia a zecea cu pana la sase nuclee. Pretul de inceput pentru aceste noi dispozitive este in jur de 1799 de dolari (7669 de lei) si va ajunge in magazine incepand din data de 26 martie 2020. Greutatea laptopului este de 1,45 kilograme, cu o carcasa de aluminiu, iar dispozitivul prezinta o rama a ecranului aproape inexistenta (Infinity Bezel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *