Apple va deveni dependenta de Samsung, dintr-un motiv sau altul

0 Comments

Pare amuzant, avand in vedere faptul ca Apple si Samsung sunt rivale atunci cand vine vorba de piata de telefoane mobile. Bine, nu si in ultimul timp, mai ales ca Apple nu a mai avut vanzari atat de mari, iar Huawei a intrecut compania din Copertino ca al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume. Ramane, insa, o oarecare competitie intre telefoanele Android si iPhone-uri, in special datorita concurentei dintre Android si iOS pentru a demonstra care este cel mai bun sistem de operare de pe piata intre cele doua. Asta ca sa nu mai mentionez si cate procese au existat intre cele doua companii pe diverse teme, care mai de care mai amuzante de privit. In orice caz, dincolo de competitie pe piata de telefoane mobile sau sisteme de operare, Apple si Samsung au si un parteneriat. In orice caz, la un moment dat, cei de la Apple au ajuns sa le plateasca despagubiri celor de la Samsung pentru vanzarile slabe pe care le inregistrase iPhone XR si celelalte modele din gama Apple lansate in 2018. 

In contextul in care exista posibilitatea ca un parteneriat sa fie in avantajul ambelor producatori de telefoane mobile, sud coreenii se pare ca au reusit sa convinga compania din Copertino sa utilizeze in mod exclusiv panouri Samsung Y-OCTA OLED pentru colectia de iPhone-uri pe care Apple o va lansa anul viitor. Acum in jur de un an, circulau zvonuri similare in legatura cu modelele iPhone 11, insa se pare ca abia incepand de acum ar ajunge aceste zvonuri sa se materializeze. Potrivit publicatiei ETNews, cei de la Samsung at devenit furnizorul unic de panouri OLED pentru telefoanele iPhone care vor fi lansate in 2020 cu diagonala de 5,4 si 6,7 inci. Ceea ce este o informatie cat se poate de interesanta. 

Tehnologia Y-OCTA dezvoltata de cei de la Samsung are o anumita sensibilitate la atingeri in interiorul celulelor panourilor OLED. Atunci cand este eliminat stratul intermediar sensibil la atingere, panoul devine mai subtire si ieftin de produs, in masa. In plus, atunci cand este eliminat un strat intermediar intre panoul care afiseaza imaginea si ochii utilizatorului, ecranul devine mult mai clar. Ca referinta, asta este una dintre cele mai bune tehnologii in ceea ce priveste ecranele disponibile pe piata de telefoane mobile, motiv pentru care display-urile telefoanelor Samsung sunt considerate printre cele mai bune ecrane de pe piata in momentul de fata.

Desigur, in teorie, celor de la Apple nu le-ar fi convenit scenariul de a ajunge pe mana creatiilor Samsung, doar ca gigantul sud-coreean este singura companie care poate dezvolta aceste noi tipuri de panouri in masa, exact la viteza de care are nevoie compania din Copertino pentru viitoarele sale iPhone-uri. Ar fi de luat in calcul si varianta in care aceasta tranzactie a fost incheiata de mult, insa amanata pana in 2020 tocmai din cauza faptului ca nu au avut abilitatea de la produce in ritmul de care aveau nevoie cei de la Apple. Situatia s-ar mai fi schimbat intre timp. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *