Nu functioneaza aplicatiile bancare pentru Galaxy S10 si Galaxy Note 10

0 Comments

Daca ai Galaxy S10 sau Note 10 (desi e putin probabil, dar nu vreau sa dezvolt ideile pe aceasta tema), s-ar putea sa nu iti mai functioneze aplicatiile bancare. Indiferent la ce banca esti, nu-ti vei mai putea administra contul bancar de pe contul mobil al aplicatiei ING / BRD / Raiffeisen / la orice banca ai avea card de debit / credit. Poate te intrebi de ce? A fost decizia bancilor pentru a-ti proteja finantele. Asta in conditiile in care a fost descoperita, de curand, o vulnerabilitate grava la senzorul de amprenta de la cele doua smartphone-uri ale producatorului sud-coreean. Aceasta vulnerabilitate reduce la zero securitatea biometrica oferita de aparatele respective, motiv pentru care si bancile au luat aceasta decizie extrem de radicala. 

Aceasta defectiune a telefonului inseamna posibilitatea de acces a unui hot in cazul nefericit in care acesta fura telefonul respectiv. Desigur, probabil ca o sa vrea sa-l vanda altcuiva, cum se fac combinatiile prin gari sau cartiere, dar asta nu inseamna ca n-ar putea incerca sa-si transfere toti banii in contul lui daca ar avea ocazia. Logic, practic ar produce mult mai multi bani dintr-un singur furt si ar iesi pe plus. Evident ca banca nu vrea sa-si asume nici un risc si decizia a fost sa inchida aplicatiile respective. Banca are o politica de a nu despagubi niciodata un furt, pentru ca acesta se intampla doar din vina clientului in cele mai multe cazuri, dar tot nu vor sa fie trasi la raspundere din anumite motive din care s-ar putea intampla astfel de lucruri. In cel mai bun caz, anumite banci au dezactivat doar functia de autentificare biometrica, prin intermediul amprentei, pe acele telefoane. Desi este putin probabil, dar voi reveni cu mai multe detalii pe tema acestui subiect atunci cand vor fi si primele reactii de la utilizatori. Pentru a fi mai sigur care banci au dezactivat complet functia respectiva si care nu. 

Cel putin asta cu dezactivatul functiei de autentificare biometrica este solutia la care nu au apelat banci precum Nationwide Building Society din Regatul Unit. NatWest a decis sa-si elimine aplicatia din magazinul Google Play pe care il vezi pe Galaxy S10. Bank of China, Hapoalim Bank din Israel, KaKao Bank din Coreea se numara printre celelalte banci care au taiat suportul pentru cele doua telefoane ale Samsung. Ramane de vazut care va fi abordarea bancilor din Romania, desi, din nou, ma indoiesc ca la noi sunt mai mult de 1000 de persoane care au vreunul dintre cele doua cele mai noi modele de Samsung. Ar fi ceva… incredibil?

Se stia despre ceva probleme cu cititorul de amprente ultrasonic, dar se pare ca e o problema mai grava decat se credea initial. Problema a fost raportata mai intai de un utilizator britanic de Galaxy S10 pe 11 octombrie. O saptamana mai tarziu, compania sud-coreeana a emis un comunicat oficial pe aceasta tema si surpriza a fost doar faptul ca problema era mai mare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *