Criptomoneda Libra a celor de la Facebook pierde sprijinul a cinci membri fondatori

0 Comments

Expertii Pentagonului au ridicat adevarate motive de ingrijorare privind Libra si modul in care acest nou proiect al celor de la Facebook ar putea fi reglementat intr-un mod in care sa nu dauneze monedelor nationale in cazul in care va inregistra un succes. Ceea ce devine din ce in ce mai putin probabil pe masura ce trece timpul. In fond, oficialii par a fi decisi sa faca tot prosibilul pentru ca aceasta criptomoneda sa nu vada vreodata lumina zilei. Din punct de vedere strict obiectiv, in anumite aspecte nu pot decat sa fiu deacord. Ar fi greu sa reglementezi Libra, plus ca, intr-adevar, ar putea prezenta o adevarata amenintare la adresa monedelor autohtone in cazul in care va fi implementata. Si s-ar putea sa nu mai fie cazul in viitor, avand in vedere faptul ca nemultumirile acestor oficiali au fost un indemn pentru multi sa se retraga din acest proiect. 

Website-ul de vanzari pe piata online eBay, furnizorul de plati online Stripe și gigantii in domeniul serviciilor bancare Visa si Mastercard se afla printre companiile care au declarat ca nu vor mai participa la Libra Association, organizatia nonprofit care urmeaza sa supravegheze proiectul odata ce acesta va fi lansat oficial. Platforma de plati online a Mercado Libre a plecat si ea, a confirmat Libra Association. Este un val de plecari inceput de PayPal, care si ei au parasit asociatia la scurt timp dupa ce a aparut o stire in legatura cu faptul ca acestia ar fi prudenti in legatura cu noua criptomoneda. De la prudenta pana la a abandona cu totul proiectul e cale lunga, zic eu. Toate aceste plecari reprezinta o lovitura uriasa pentru acest proiect. Toate cele cinci companii au adus expertiza in tehnologia platilor si transferurilor bancare. Analistii spun ca cei de la Facebook au nevoie de aceste cunostinte pentru a asigura succesul criptomonedei. 

Si nu este o afirmatie trasa de par in nici un fel. Trump se lega de Facebook pentru faptul ca vrea sa se implice in domeniul bancar fara a avea suficiente cunostiinte in legatura cu acesta. Insa toate companiile despre care am vorbit mai sus aduceau Facebook-ului un plus de cunostiinte despre cum ar putea gestiona aceasta criptomoneda. In lipsa lor, nu e un lucru deplasat sa spui ca ar putea fi un proiect esuat.

„Consideram ca Libra va esua fara implicarea acestor actori majori, intrucat acestia aduc expertiza esentiala si profunda a platilor, marci de incredere, retele globale de acceptare si decontare si relatii cu fiecare institutie financiara, guvern si organ de reglementare din intreaga lume.”, potrivit unei note scrise de analistii de la MoffettNathanson.

Plecarile, raportate anterior de The Financial Times, Bloomberg și BBC, vin pe fondul criticilor aduse proiectului Libra, care a fost anuntat oficial in iunie si a intampinat imediat scepticismul politicienilor, autoritatilor de reglementare si organizatiilor nonprofit. David Marcus de la Facebook a fost chemat sa depuna marturie in fata Congresului cateva saptamani mai tarziu, in timp ce directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, este asteptat sa fie luat la intrebari in legatura cu proiectul atunci cand va aparea la Capitol Hill la sfarsitul acestei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *