Zuckerberg spune unui parlamentar ca nu e dispus sa vanda Instagram sau Whatsapp

0 Comments

In ultima vreme, o multime de oameni au cochetat cu ideea ca Facebook sa fie impartita intre companiile pe care le au in subordine, precum Instagram si Whatsapp, deoarece reteaua sociala are prea multa putere. Iar majoritatea utilizatorilor nu au nici o idee in ceea ce priveste apartenenta acestor doua companii la Facebook. Motiv pentru care reteaua sociala s-a confruntat, in mod repetat, cu apeluri, inclusiv de la unul dintre propriii co-fondatori, pentru a imparti proprietatea corporatiei, mai exact cele doua companii pe care Facebook le cumparase acum ceva timp. Dar se pare ca sansele ca acest lucru sa se intample sunt din ce in ce mai slabe. Pentru ca nu se mai pune accentul in mod asa puternic pe fortarea lui Zuck sa vanda cele doua servicii, iar in lipsa acestor presiuni, directorul executiv si co-fondatorul celei mai mari retele sociale nici nu are de gand sa isi micsoreze sfera de influenta asupra internetului.

Senatorul american Josh Hawley, un republican din Missouri, a declarat joi, intr-un tweet, ca s-a intalnit cu Zuckerberg, si i-a cerut mogulului sa vanda Instagram si WhatsApp. Intr-un mod deloc surprinzator, Zuckerberg a respins aceasta idee.

Hawley, unul dintre cei mai duri critici ai Facebook, se numara printre acei cativa parlamentari americani din ambele parti ale baricadei care chiar s-au interesat destul de mult incat sa-l bata la cap pe Zuck sa vanda cele doua companii. Este prima vizita cunoscuta a lui Zuckerberg la Washington, DC, din aprilie 2018, de cand co-fondatorul Facebook a depus marturie in fata parlamentarilor, ca urmare a unui scandal de confidentialitate major. Cambridge Analytica, un consultant politic din Marea Britanie, a recoltat datele a pana la 87 de milioane de utilizatori Facebook fara permisiunea lor. Bine, stie toata lumea povestea si cum s-a incheiat recent cu o amenda de 5 miliarde de dolari. Si cum Facebook incearca sa insumeze toate lucrurile bune pe care le-a facut pentru internet cu scopul de a-si mai spala din imaginea patata. In iunie, Hawley a introdus un proiect de lege care va face companiile tehnologice precum Facebook sa raspunda de prejudecati politice.

Facebook a spus, in repetate randuri, ca nu intentioneaza sa desparta Instagram si WhatsApp de cea mai mare retea de socializare din lume. Compania a sustinut ca acest lucru nu l-ar fi facut pe Zuckerberg si pe restul mai responsabili pentru greselile lor in materie de confidentialitate si alte probleme. Depinde in ce masura sunt adevarate genul asta de lucruri, desi tind sa cred ca nu e cazul inca. In schimb, Zuckerberg a cerut o mai mare reglementare a internetului in ceea ce priveste continutul daunator, integritatea alegerilor, confidentialitatea si portabilitatea datelor. Pentru ca e mai usor sa dai vina pe sistemul ambiguu decat sa-ti asumi propriile greseli. Aici nu mai e vorba de nici un profesionalism, ci de scuze. De asemenea, compania lucreaza la o modalitate de a face posibil ca utilizatorii de Messenger, WhatsApp si Instagram sa-si trimita mesaje unul altuia fara a schimba aplicatiile unele intre altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *