Cum se va vedea Facebook pe iOS si Apple?

0 Comments

La fel ca si pana acum, as vrea sa spun, dar avand in vedere faptul ca unii utilizatori sunt innebuniti dupa mici modificari de aspect, am sa ma abtin de la genul asta de afirmatii. Pentru ca da, utilizatorii de la 14 si pana in 25 de ani (sunt o majoritate covarsitoare atunci cand vorbim despre utilizatori de smartphone-uri si tehnologie in sine) sunt excitati de fiecare mica modificare ce apare la una sau alta aplicatie, pana in punctul in care e noul motiv de #hype cand nu se intampla nimic interesant in cultura pop. In fine, se anunta schimbari la Facebook din punct de vedere al designului. Cred ca ar trebui sa anunte schimbari privind politica de colectare a datelor personale ale utiulizatorilor, sau, de ce nu, sa anunte ca se desfiinteaza. Dar nu, draga, Facebook anunta modificari de design si deja toata lumea e super hype. In fine.

Dupa cum spuneam, din punctul asta de vedere, Facebook a pregatit suficient de multe  schimbari pentru 2019 (sau, ma rog, pentru 2020 ca a trecut mai mult de jumatate de an si ne apropiem de toamna). Una dintre ele ar trebui sa o fi vazut deja, cu siguranta, in aplicatia pentru reteaua sociala. E un design mai mult alb decat albastru si elementele sunt distribuite un pic altfel. Pana la final de an, compania ar mai pregati o schimbare importanta din acest punct de vedere. In zona Watch, acolo unde cei de la Facebook isi aduna toate clipurile video pentru ca acestea sa fie vizionate mai usor de catre utilizatori, exista deja mod intunecat. Reteaua sociala vrea acum sa extinda aceasta optiune pentru toate celelalte categorii din aplicatie. Astfel, pana la final de an, te poti astepta la un dark mode in aplicatia Facebook. Deocamdata, sunt cateva screenshot-uri cu ceea ce ar pregati compania. Un mod intunecat ar urma sa fie pregatit si pentru Instagram. E foarte probabil ca schimbarile sa fie, mai mult sau mai putin, sincronizate cu modul intunecat pe iPhone. Apple va lansa acest mod in timp, odata cu telefoane noile telefoane ale gamei sale, si cu iOS 13. Acesta este primul sistem de operare mobil catre companiile de ingrijire a beneficiarilor de un mod intunecat.

Facebook Messenger, prima aplicatie in dark mode

Atunci cand cei de la Facebook au introdus modul intunecat pentru Messenger, a facut-o intr-un mod oarecum atipic daca ne raportam la cum ar trebui sa arate un dark mode intr-o aplicatie. Trebuie sa trimiti un emoji cu o semiluna ca sa ai optiunea disponibila acolo, in setări. Intre timp, optiunea a ajuns pe Android si iOS. Pe telefoane cu ecrane OLED, cum ar fi cele de la Samsung sau Apple, e foarte util, mai ales din punct de vedere al economiei de baterie. In ceea ce priveste schimbarile de design ale Facebook, Zuck ar vrea sa schimbe designul pentru toate serviciile. Astfel, de la Facebook pana la WhatsApp si Instagram, totul ar trebui sa fie mai uniform pentru ca Zuck pregateste unificarea celor trei servicii intr-o singura „super aplicatie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *