Ce e TikTok si de ce e atat de populara printre tineri?

0 Comments

TikTok e cel mai nou trend printre adolescenti, iar aplicatia devine din ce in ce mai populara si in Romania. Practic, poti sa spui linistit ca e noul fenomen printre adolescentii care “au viata sociala” (va pup, fraierilor). Ultima oara cand am scris despre aceasta aplicatie, nu era la fel de popular ca YouTube, doar ca a reusit sa aiba propria audienta de tineri plictisiti care sa produca din creatori de continut originali mari vedete ale internetului. Ei bine, atunci era atunci, acum e acum. Aplicatiei i s-a facut din ce in ce mai multa publicitate recent, inclusiv printre unii vloggeri care si-au facut cont (gen Selly). Si na, normal ca o gramada de utilizatori de YouTube, mai ales printre postpuberi rebeli, o sa vrea sa se inscrie in aplicatie, pentru ca li se pare “cool”. Ca doar nu existi daca nu esti in trend, corect coaie? In fine. 

Ideea din spatele aplicatiei si continutului de pe ea e cat se poate de banala: cei care o folosesc filmeaza videoclipuri scurte, de maximum 15 secunde, de obicei pe un fundal in care pun o muzica din aia R&B (aka gay shit) sau dance (vreau sa vomit), sau daca e un utilizator de la noi, ori manele, ori trap (mi-a ajuns). Cele mai populare videoclipuri pe platforma sunt acelea in care utilizatorii mimeaza versurile melodiei care se aude, fie fac tot felul de mici sketch-uri sau dansuri care sa prindă la publicul de pe TikTok. Unii fac si “dans”, adica misca putin din buze pe ritm si deja au mii de copiii prosti salivand in fata telefonului / calculatorului pe videoclipul lor. Grea viata de influencer… 

Oricum, esential, TikTok e un fel de YouTube 2.0, doar ca a pornit din start de la o premiza mai proasta, in comparatie cu cealalta platforma video. Doar ca si influencerii de pe TikTok fac continut din ala, pe stilul unor vloggeri  gen PewDiePie, MrBeast, KSI, fratii Paul. Adica, toti astia enumerati mai sus au inceput sa creeze continut for fun si au devenit mult mai comerciali imediat ce au observat ca incepeau sa aiba din ce in ce mai mult succes in randul tinerilor. Noua generatie si metodele ei de amuzament nu inceteaza sa-mi creeze mie un sentiment de bucurie, ca nu sunt cea mai bolnava mintal fiinta de pe planeta. Deci pot dormi linistit la noapte. Insa, lasand la o parte autismul meu cerebral si revenind la subiect. 

In primul trimestru al anului 2019, TikTok a ajuns pe locul trei in topul celor mai descarcate aplicatii din lume si a intrecut chiar aplicatii importante ca Facebook sau Instagram. A, by the way, sa nu-ti inchipui ca astia nu colecteaza da-… sl**oz, oricum nu-ti pasa. Doar ca, desi e una dintre cele mai descarcate, aplicatia are mai putini utilizatori activi lunar decat Facebook. Cu toate ca a reusit deja sa bata alte platforme celebre. De exemplu Twitter, care are aproximativ 330 de milioane, in timp ce TikTok a depasit pragul de jumatate de miliard. Bine, Twitter nu e celebra in Romania, dar eu vorbesc de intreaga lume aici. In fine, TikTok e tare, iar eu sunt doar un hater basit. Long live TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *