Amazon intra pe piata de jocuri video cu Lord of the Rings Online

0 Comments

Lord of the Rings este, de departe, cea mai populara serie de filme fantasy. Este un lucru pe care nu pot sa-l inteleg, avand in vedere cat de slaba a fost, in general. Actiunea lasa de dorit, mai ales atunci cand vorbim despre ultimul film. Personajele, in timp ce nu sunt chiar la nivelul la care sa fie stereotipuri sub forma de persoane, nu sunt nici prea complexe. Ca sa nu mai spun ca nu le intelegi unele actiuni sau decizii, care nu au sens in contextul stabilit de actiune (de exemplu, atunci cand fata nr. 2 e aproape de un moment cu Aragorn; cateva scene mai tarziu, e cu altul). In fine, scopul meu nu e sa fac o recenzie seriei Lord of the Rings [poate am sa fac si asta la un moment dat].

Ideea e ca unele corporatii isi cauta franciza perfecta pentru practici de cash cow. Adica, sa continue fara sens ideea francizei; momente in care scenaristii ajung chiar sub nivelul unor scriitori de fanfiction (vorbesc despre cei care sunt mai buni, nu de orice puber care incepe un fanfiction plin de greseli gramaticale, cu un storyline grabit si cu replici absolut penibile). Unii prin filme, altii prin jocuri, se mai mulg bani si din diferite obiecte de merchandise, gen tricouri, hanorace, figurine de colectie si alte chestii inutile pe care orice “fan adevarat” le colecteaza. In cazul de fata, vorbim despre jocuri. Google vrea sa lanseze Stabia, Apple vrea sa lanseze Apple Arcade. Ei bine, Amazon isi cauta o cale de intrare diferita pe piata de jocuri video; lansat un MMORPG. Cu una dintre cele mai overrated francize ever.

Amazon crede ca va avea succes in jocuri cu un titlu clasic

Desi in cazul LotR, filmele au fost mai populare decat cartile, Amazon vrea sa testeze apele in industria de jocuri video luand un clasic si dezvoltand un MMORPG. Ca si cum acest Lord of the Rings online ar putea deveni noul League of Legends 2019, si sa concureze cu jocuri ca Fortnite sau PUBG. Nu sunt hater, by the way, dar nu cred ca o sa ajunga macar la nivelul Apex Legends.

Bun. Jocul va fi dezvoltat in colaborare cu Leyou Technologies, compania care a produs Warframe. Acesta a fost printre cele mai bine vandute jocuri de pe Steam anul trecut. Compania a anuntat inca din 2018 ca va demara proiectul si va colabora în acest sens cu un partener. Recent, a anuntat ca partenerul este Amazon.

Ar urma si un serial TV, spin-off Lord of the Rings

Ca si cum Amazon s-ar multumi sa lucreze doar la un joc. Lord of the Rings este o serie de filme. Iar Amazon are Prime, singurul serviciu de video streaming care concureaza la modul serios cu cei de la Netflix. Ce inseamna asta? Ca trebuie un serial. Neaparat. Motiv pentru care Amazon a si cheltuit peste 250 de milioane de dolari, doar sa obtina drepturile necesare pentru o productie. E foame de bani, baieti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *