De ce nu ar trebui sa instalezi inca iPadOS sau iOS 13 beta?

0 Comments

Versiunile publice ale iPadOS si iOS 13 beta au fost lansate si sunt pregatite pentru instalare si testare. De asemenea, este de asteptat ca si MacOS Catalina sa apara astazi in versiunea public beta. Cu toate acestea, “test” este cuv├óntul cheie, pentru ca, in ciuda faptului ca iti poti actualiza iPhone-ul sau iPad-ul la viitoarea versiune a sistemelor de operare mobile de la Apple (daca ai iPhone sau iPad si nu esti vreun fan Android care a nimerit gresit), nu inseamna ca ar si trebui sa te grabesti sa treci la aceste noi sisteme de operare. Bun, sunt sigur ca ai fii suficient de incantat sa descoperi ca ai fii unul dintre primii care experimenteaza modul intunecat in sistem, noua interfata de camera si sa semnezi tot ce trebuie semnat cu AppleID. Stiu, stiu, tovarasii, prietenii, colegii tai de scoala / munca, familia, vor muri toti de ciuda. Ai iOS 13 pe iPhone 7-le tau, esti cineva! Insa, inainte de a sari sa-ti actualizezi telefonul sau tableta cu aceasta versiune beta, ar trebui sa iei in considerare cateva lucruri. In afara de faptul ca nu tot ce zboara se mananca. Dar, hai sa-ti explic mai concret de ce nu ar trebui sa te grabesti sa faci un upgrade si macar sa astepti pana in toamna.

Vei avea parte de bug-uri

Ce, brusc nu mai suna asa de bine? Si cum ramane cu laudele si textele pe care le vei pregati apropiatilor? Trecand la lucruri mai serioase, in primul rand, o versiune beta este o versiune dedicata in principiu identificarii a tot felul de erori si bug-uri care pot aparea pe parcursul utilizarii pentru ca acestea sa dispara de pe versiunea finala. Mai ales ca Apple are o lista intreaga de probleme cunoscute pe site-ul sau de dezvoltatori pentru lansarea Beta 2, daca vrei sa arunci o privire la ce se lucreaza. Exista o serie de probleme cu iCloud, de exemplu. Probleme care includ lucruri precum raportarea incorecta a starii actuale a fisierelor de pe iPhone si a utilizatorilor care nu au posibilitatea de a vedea continutul din folderele din iCloud Shared Folders.

Functii care lipsesc

Esti constient si de faptul ca nu vei avea parte exact de tot ceea ce ti-a promis Apple la WWDC 2019? De ce? Pentru ca e versiune beta, iar departamentele companiei americane inca testeaza functiile respective pentru a ti le putea livra in cele mai bune conditii in timpul lansarii versiunii finale. Deci, daca esti tentat sa treci la una dintre variantele mai noi ale sistemelor de operare pentru ce a spus Apple ca a imbunatatit, atunci din nou, iti recomand sa astepti rabdator pana in septembrie. Doar poti astepta Game of Thrones atatia ani, nu?

Bateria ar putea fi mai slaba

Si, ti-am dat-o si pe cea mai groasa, se pare. Procesul de testare beta incepe cu Apple obtinand noi functii iOS si depunand eforturi ca acestea sa functioneze corect si sa fie si  stabile. Dupa, toate acestea sunt trimise, atunci cand sunt optimizate pentru viata bateriei. Insa, pana cand se intampla si asta, e posibil sa-ti trebuiasca mai des un incarcator, indiferent de numarul de sfaturi pentru economisirea bateriilor pe care le folosesti pentru iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *