Samsung iti recomanda sa-ti scanezi televizorul pentru a elimina virusii

0 Comments

Internetul este un spatiu periculos, plin de retele sociale care iti colecteaza datele personale, trolli, reclame agresive si tepe in urma carora te alegi cu vreun keylogger sau malware instalat pe dispozitivul tau. Aproape orice dispozitiv care se conecteaza la internet poate fi spart de catre hackeri. Iar printre dispozitivele care intra in aceasta categorie se numara si  televizoarele QLED Samsung. Intr-un tweet, contul de asistenta al filialei americane a companiei sud-coreene a distribuit un videoclip duminica, unul in care arata modul in care utilizatorii isi pot scana televizoarele inteligente pentru virusi. Nu este clar ce a determinat compania sa posteze tweet-ul sau de ce procesul pare a fi opt-in, spre deosebire de sistemul de operare care scaneaza in mod automat pentru virusi in fundal. Samsung a fost intrebata pe tema acestui subiect de o gramada de publicatii americane, insa nu a oferit un raspuns pana in prezent.

In fine. Dupa cum stim cu totii, scanarea computerului pentru virusi malware este importanta pentru ca acesta sa functioneze fara probleme. Acest lucru este valabil si pentru televizorul QLED, in cazul in care acesta este conectat la Wi-Fi!

Scanning your computer for malware viruses is important to keep it running smoothly. This also is true for your QLED TV if it’s connected to Wi-Fi!

Prevent malicious software attacks on your TV by scanning for viruses on your TV every few weeks. Here’s how 👇 pic.twitter.com/7hWUfJwy1K

— Samsung Support USA (@SamsungSupport) June 17, 2019

Cu toate ca, ulterior, compania a sters tweet-ul, luni dimineata. Ca raspuns la intrebari, contul oficial al companiei sud-coreene in America a raspuns pe Twitter ca videoclipul a fost postat “pentru educatia clientului si pentru a avea ca pas pentru depanarea unei probleme” si nu neaparat ca raspuns la o anumita amenintare.

Alte tweet-uri ale Samsung Support USA

Pentru a scana virusi pe televizorul Samsung QLED, trebuie sa accesezi meniul principal pana ajungi la “setari” si apoi la “general”. Odata ce ai ajuns acolo, deruleaza pana ajungi la “manager de sistem”, dai click pe fisierul cu eticheta “securitate inteligenta” si apoi “scaneaza”. Aceasta va declansa software-ul anti-virus incorporat pentru a-ti scana televizorul. Ce-i drept, nu multi stiau ca un smart TV are o optiune pentru identificarea virusilor. Doar ca un smart TV este, practic, un calculator ce indeplineste functia de televizor.

Aproape toate televizoarele Samsung de peste 40 de inci au suport Wi-Fi, ceea ce le face  “televizoare inteligente”. Aceste dispozitive se pot conecta la internet si pot transmite conținut din Netflix, YouTube si alte servicii fara a avea nevoie de o aplicatie separata, cum ar fi Roku, Chromecast sau Apple TV. Multe dintre televizoarele companiei ruleaza Tizen, un sistem de operare proprietar care dispune de un browser web si de un magazin de aplicatii, oferind astfel doua modalitati prin care malware-ul din software sa devina suficient de periculos incat sa ajunga sa intre in memoria televizorului. Aceasta include linia premium QLED de la Samsung, despre  care compania vorbea in cadrul respectivului tweet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *