Netflix declara ca va colabora cu ACLU in lupta impotriva legii avortului din Georgia

0 Comments

Cele mai importante companii americane de divertisment au ramas in mare parte linistite  inca de cand Georgia, un centru major pentru productiile de film si televiziune, a adoptat una dintre cele mai restrictive legi privind avortul din tara. Dar, luni, Netflix a intrat in lupta si a anuntat ca va “milita” împotriva controversatului “bilet de inima” al Georgiei. Gigantul de video streaming – care produce seriale populare, cum ar fi “Stranger Things” si “Ozark” in stat – a declarat ca va colabora cu Uniunea Libertatilor Civile Americane si alte grupuri pentru a contesta legea. “Avem multe femei care lucreaza la productii in Georgia, ale caror drepturi, alaturi de milioane de alte persoane, vor fi restrictionate de aceasta lege”, a declarat Ted Sarandos, directorul de continut al celor de la Netflix, intr-un comentariu in aceasta privinta. “De aceea vom colabora cu ACLU si cu alte organizatii pentru a o combate in instanta”.

Sarandos a sustinut ca compania va continua sa filmeze in Georgia “in timp ce sprijina si parteneri si artisti care nu aleg sa faca acest lucru”. El a adaugat ca, daca legea va intra in vigoare in 2020, Netflix va “regandi intreaga noastra investitie in Georgia”. Intr-un e-mail catre NBC News, ACLU a multumit Netflix pentru “sprijinul acordat pentru urmatorul nostru proces impotriva interdictiei neconstitutionale a avortului din Georgia”. Nu a fost clar imediat cu ce alte grupuri a planificat Netflix sa colaboreze in boicotul sau impotriva acestei legi. Compania a spus ca nu poate oferi detalii suplimentare in acest moment.

In ultimele saptamani, reactia industriei de divertisment la lege a fost limitata la companiile independente de productie la scara mica, printre care Color Force (“Crazy Rich Asians”), Killer Films (“Boys Do not Cry”) si “The Wire” creatorul filmului David Simon’s Deadly Productions. De asemenea, legea a atras critici si solicită un boicot de la artiștii individuali, precum activistul #MeToo Alyssa Milano (“Insatiabilul” lui Netflix), starul “This Is Us”, Mandy Moore, coproducatorul “Wild Wild Country” Mark Duplass si Mark Hamill din franciza “Star Wars”. Controversata lege a atras reactii nefavorabile atat in Georgia, unde are loc un protest la scara larga al femeilor pentru dreptul lor, cat si din partea mai multor oameni politici, actori si personalitati importante din intreaga lume. In afara de cei pe care i-am mentionat deja mai sus.

Doua proiecte de mare anvergură – seria de drame “The Power”de la Amazon Studios, in regia lui Reed Morano (“The Handmaid’s Tale”), “Barb si Star Go The Vista Del Mar”, împreună cu Kristen Wiig – s-au retras de la a mai filma scenele pe care le aveau planificate. Alti actori din industrie, cum ar fi J.J. Abrams si Jordan Peele, care colaboreaza la viitoarea serie de horror a HBO, “Lovecraft Country”, au anuntat ca vor continua sa filmeze in Georgia, dar dau “taxele episodice” in colaborare cu grupurile care se opun legii, inclusiv ACLU si Fair Fight Georgia.

Proiectul de lege al Georgiei, semnat de guvernatorul Republican, Brian Kemp, pe 7 mai, ar interzice avortul odata ce se poate detecta o bataie a inimii fetale, care poate fi de sase saptamani inainte ca unele femei sa stie ca sunt insarcinate. Ca sa nu mai spun ca pedepsele in cazul unui eventual avort sunt dure. Cum erau si in Romania pe vremea lui Ceausescu. Aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *