Instrumentele de moderare Xbox de la Microsoft incearca sa creeze “spatii sigure” pentru jucatori

0 Comments

Microsoft are o vorba in divizia sa de Xbox: “Gaming for Everyone”. In prezent, aceasta vorba e mult mai greu de urmat. Gigantul de jocuri intentioneaza sa creeze “noi experiente de moderare a continutului” pentru reteaua sociala de jocuri Xbox Live pana la sfarsitul anului. Microsoft nu a oferit exemple, insa noile instrumente ar putea include filtre pentru a scurta sau cenzura cuvinte pe care le ai putea considera ofensive pentru persoana ta in conversatiile pe chat cu alti jucatori. Asta daca nu esti unul dintre cei care le foloseste.

“Acum cautam inovatia acum in aceste modalitati concrete de a reduce, de a filtra si de a dezvolta o intelegere comuna in privinta experientelor toxice si, in cele din urma, sa punem comunitatea noastra de gameri, si pe parintii sau tutorii lor, in controlul propriilor experiente”, a declarat seful Xbox, Phil Spencer, intr-o postare pe blog, publicata in cadrul zilei de luni. “Noi credem in echiparea ta cu instrumentele pentru personalizarea experientei tale de gaming potrivite pentru nivelul tau personal de confort.” Aceasta miscare este doar una dintre cele mai recente eforturi ale celor de la Microsoft de a incuraja un comportament mai bun printre cei 63 de milioane de oameni care folosesc reteaua sociala de jocuri Xbox Live. Aceas lucru in ciuda faptului ca este plina de atacuri din partea unor jucatori, care nu sunt de acord ca hartuirea online sau trollingul ar trebui sa fie moderate sau sunt suficient de rele  pentru a merita sanctiuni mai riguroase.

Luna trecuta, Microsoft a lansat standardele comunitare pentru Xbox, un set de reguli publicate pe site-ul sau, pe care le-a numit “foi de parcurs pentru a contribui la aceasta comunitate incredibila, care se intinde de-a lungul globului”. Una dintre temele abordate este ceea ce jucatorii nu pot spune altor jucatori, inclusiv rasismul și rasismul homofob. Compania a lansat, de asemenea, o pagină “For Everyone” pe site-ul sau web, unde parintii pot afla cum functioneaza setarile de siguranta si familie pe consola sa. Aceasta include o optiune creata special pentru parinti, acea de a face conturi de “copil” si “adolescent”, care au setari de siguranta mai stricte, precum limitarea tipurilor de jocuri pe care le pot accesa si cat timp pot juca. Echipa Xbox a ajutat, de asemenea, la consolidarea unor aspecte mai pozitive, oferind suport pentru jucatorii cu dizabilitati printr-un periferic special, controlerul Xbox Adaptive de 99 dolari, lansat anul trecut.

Microsoft nu este singura companie care isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre comunitatea sa. Sony si Nintendo au ambele dispozitive de control parental robuste pentru consolele lor PlayStation si Switch, ambele avand rolul de a modera, cenzura si actiona asupra unui comportament neadecvat in serviciile lor online. 

Spencer a declarat luni ca, in ciuda faptului ca industria gaming-ului este foarte accesibila si are o dimensiune masiva – si, in prezent, inregistreaza vanzari la nivel global de peste 100 de miliarde de dolari – trebuie sa se confrunte cu “o tocana toxica de crestere a discursurilor de ura, bigotism si misoginism” pe internet. “Nici un grup nu detine gaming-ul”, a adaugat el, iar echipa sa dorește sa se asigure de faptul ca comunitatea lor diversa se simte binevenita. “Ne angajam sa fim vigilenti, proactivi si rapizi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *