Qualcomm va incasa 5 miliarde de dolari de la Apple

0 Comments

Qualcomm va primi aproape 5 miliarde de dolari in trimestrul actual in urma solutionarii  litigiului de licentiere cu cei de la Apple. In raportul sau trimestrial in ceea ce priveste  castigurile salariale, producatorul de dispozitive mobile a anuntat ca va inregistra venituri de la aproximativ 4.5 miliarde de dolari pana la 4,7 miliarde de dolari, toti veniti de la Apple, in al treilea trimestru fiscal, care se va incheia in iunie. Aceasta include o plata in numerar de la Apple si banii pe care a trebuit sa-i rezerve pentru a plati sau a rambursa Apple si producatorii contractuali in legatura cu anumite obligatii legate de clienti. In total, veniturile companiei Qualcomm in al treilea trimestru ar trebui sa fie in valoare de la 9.2 miliarde de dolari pana la aproximativ 10.2 miliarde de dolari, o crestere de la 65% la 83% fata de anul precedent, atunci cand cei de la Apple nu plateau taxele de licentiere ale Qualcomm. Iar cele doua companii se aflau in litigiu una cu alta.

“Consideram ca intelegerea este o victorie pentru ambele companii, suntem multumiti de rezultat si avem placerea de a-i avea [n.r pe cei de la Apple] alaturi de noi”, a declarat directorul executiv al Qualcomm, Steve Mollenkopf, in timpul unei convorbiri cu analistii. “Suntem dedicati unui parteneriat puternic cu Apple”. Am vazut asta si in ultimul parteneriat al celor doua companii, cand Apple avea in plan subminarea celor de la Qualcomm cu 4 ani inainte de expirarea contractului dintre cele doua companii. Intel nu poate dezvolta modem-uri pentru urmatorul iPhone 5G si brusc Apple si Qualcomm au din nou un parteneriat de succes.

Apple si Qualcomm si-au incheiat, pe cale pasnica, litigiul de aproape 3 ani in privinta licentelor de brevete, fix in ziua in care procesul celor doua companii a inceput, in San Diego. Cele doua parti au anuntat acordul surpriza printr-un comunicat de presa comun, in acelasi timp in care avocatul celor de la Qualcomm isi prezenta argumentele in fata unui  tribunal din sudul Californiei. Cei de la Apple isi furnizasera deja declaratiile, iar, in timp ce avocatul celor de la Qualcomm a dezvaluit salii de judecata planul producatorului de iPhone pentru a aduce compania de dezvoltat modem-uri in fata instantei atunci cand sala de judecata s-a zguduit in urma acestor stiri neasteptate.

In cele din urma, cei de la Qualcomm au avut si ei interesul de a incheia marea pace cu compania din Copertino. Si nu numai pentru riscurile de a-si pierde brevetele, ci si din cauza profitului in scadere. Astfel, fara a beneficia de avantajele oferite de Apple, Qualcomm se astepta ca veniturile sale in al treilea trimestru sa scada de la 5,6 miliarde de dolari, pana la 16%. Acesta a mentionat o incetinire a pietei telefoanelor mobile, in special al Chinei. Qualcomm se asteaptă ca veniturile din al treilea trimestrul, in afara platiilor de la Apple, sa ajunga la 4.7 miliarde de dolari de la 5,5 miliarde de dolari. Pe cand analistii Yahoo Finance au asteptat vanzari de 5,08 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *