Samsung Galaxy Fold: Ecranele sparte intarzie lansarea modelului

0 Comments

Samsung a amanat lansarea smartphone-ului sau pliabil, Galaxy Fold, la cateva zile dupa ce au inceput sa apara zvonuri conform carora ecranele dispozitivelor lor s-ar fi spart. Fapt ce confirma, indirect, faptul ca cei de la compania sud-coreeana nu au reusit, inca, sa dezvolte ecranele astfel incat sa le permita acestor modele sa fie complet pliabile, in ciuda faptului ca reprezentantii celor de la Samsung au declarat cu totul altceva in comunicatul in care au anuntat oficial aceasta decizie. Astfel, compania a declarat ca a amanat lansarea Galaxy Fold pentru a “evalua pe deplin feedbackul si a efectua noi teste interne”. La inceputul lunii  aprilie, cativa comentatori au aflat ca ecranul de pe un model Galaxy Fold s-a spart dupa doar cateva zile. Au urmat alte modele, astfel incat compania sud-coreeana este nevoita sa amane lansarea noului model. Samsung nu a spus cand va fi lansat dispozitivul de 1800 de lire sterline (9884 de lei la noi). O noua data a lansarii va fi anuntata “saptamanile viitoare”.

Intr-o declaratie, reprezentantii Samsung au mentionat ca suspecta ca pagubele intampinate de unii dintre recenzori au fost cauzate de “impactul asupra zonei expuse la partea superioara si inferioara a balamalei”. De asemenea, acestia au declarat ca au gasit “substante” în interiorul uneia dintre dispozitivele de examinare care le-au afectat performanțele. Evenimentele de lansare care vor avea loc in Hong Kong si Shanghai in aceasta saptamana au fost, de asemenea, amanate. Galaxy Fold urma sa fie lansat in Statele Unite pe 26 aprilie, iar in Marea Britanie pe 3 mai. Gigantul tehnic sud-coreean a declarat ca investigheaza lucrurile care au mers prost in privinta unitatilor de examinare cu ecranele sparte

In unele cazuri, multi dintre jurnalistii publicatiilor carora li s-au inmanat modele pentru testare au desprins un strat de acoperire al ecranului, confundandu-l cu un protector de ecran de unica folosinta. “De asemenea, vom spori indrumarea privind ingrijirea si utilizarea ecranului, inclusiv a stratului de protectie”, au spus cei de la Samsung intr-o declaratie. Companiile chinezesti Huawei si Xiaomi dezvolta, de asemenea, smartphone-uri pliabile, insa niciuna dintre companii nu a anuntat inca o data a lansarii.

Analiza

Un telefon disponibil la pretul de 1800 de lire sterline – sau 9884 de lei in Romania – nu a fost dezvoltat pentru a fi cumparat de majoritatea utilizatorilor. Insa lansarea Galaxy Fold a fost menita sa prezinte Samsung intr-o lumina mai buna, ca un producator de gadget-uri inovator si care se gandeste la viitor pentru a atrage clienti in magazinele sale. Acum se transforma intr-o incercare de altfel putin stanjenitoare, amintindu-ne de o alta astfel de lansare deranjanta: Galaxy Note 7 si celebrul sau incident.

Samsung se afla de ceva vreme intr-o cursa pentru a lansa un dispozitiv pliabil, contra  rivalului sau chinez Huawei, care si-a anuntat modelul, insa nu lasa inca publicatiile de specialitate sa ia telefonul pentru a-l testa. Ambele companii au declarat ca ecranele lor pliabile pot fi deschise si inchise de mai mult de 100.000 de ori fara a se sparge, pe baza testelor de laborator. Insa, in lumea reala, publicatiile de specialitate au distrus dispozitivul Samsung in mai putin de 48 de ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *